Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Sentimenz verkoopt uitvaartkisten van hoge kwaliteit, afkomstig van erkende kistleveranciers, voor een lage prijs.
Maar kan dat allemaal zomaar? En hoe werkt dat? Veelgestelde vragen over Sentimenz.nl.


Binnenmaten: Lengte 197,5 cm / (schouder)breedte 52 cm / hoogte 42 cm.
Afwijkende maten kunnen wij verzorgen in overleg.

Nee hellemaal niet, u kunt iedere kist die u wenst bij een willekeurige leverancier zelf of via uw uitvaartondernemer bestellen.

Ja, afhankelijk van de uitvoering van de kist kan dat. Handgrepen en sluitknoppen worden niet geprint.

De afbeelding op de kist is waterbestendig, bestand tegen regen tijdens de uitvaart.

Zodra een bestelling binnenkomt, wordt de de eventuele uiting geprint en kan de volgende werkdag worden bezorgd. Houd rekening voor een kist met print op een levertijd van gemiddeld 2 a 3 dagen.

U kunt zelf de kist van uw keuze DIRECT bij ons bestellen. Maakt u gebruik van een eventuele uitvaartverzorger of uitvaartplanner? Neem dan direct even contact met hun op, zij kunnen u begeleiden bij uw keuze en u vertellen of een eventuele verzekering de kosten van de kist dekt. In de meeste gevallen bent u vrij om een kist naar keuze te bestellen. Veelal zonder bijbetaling. U kunt daarvoor ook terecht bij de verzekeraar.

 • Bestellen van een kist of urn uit ons assortiment.
 • Bestellen van een kist met een print uit onze collectie.
 • Bestellen van een kist met een persoonlijke print, foto, uiting of afbeelding(en).
 • Maak uw keuze en geef deze door per mail, emailadres: info@sentimenz.nl, of bel 06-55204406
 • Wij nemen per ommegaande contact met u op om uw wensen door te nemen en uw gegevens te noteren.
 • U ontvangt van ons een bevestiging van uw bestelling per mail.
 • Wanneer u deze ontvangt controleert u alle gegevens goed.
 • Reply voor akkoord en het accepteren van de voorwaarden.
 • Uw kist wordt binnen 2 a 3 dagen afgeleverd op het door u opgegeven adres of bij de uitvaartverzorger.
  Indien het echt eerder moet zijn, neem dan even contact met ons op.

Een uitvaart(graf)kist met een persoonlijke uiting. Wij printen afbeeldingen in hoge resolutie op de deksel of gehele kist. Wij hebben stijlvolle composities uit onze eigen collectie, maar ook door u aangeleverd materiaal kunnen wij professioneel verwerken tot een bijzondere uitvoering in hoge kwaliteit.

U kan en mag ook een eigen afbeelding of tekst dan wel een combinatie daarvan aanleveren. Zo kunt u bijvoorbeeld de uiting en/of tekst van de rouwkaart terug laten komen als print op de kist of andersom. Wij/onze grafische vormgever neemt dan contact met u op om samen een unieke en persoonlijke uiting op de kist, rouwkaart en/of eventuele urn te maken. Uiteraard kunt u zelf ook altijd even contact met ons opnemen voor vragen en antwoorden.
Telefoonnummer: 0181 – 612345 of via ons contactformulier.

Wilt u de kist nog persoonlijker maken? U kunt kiezen uit afbeeldingen uit onze collectie, maar daarnaast kunt u de kist ook nog voorzien van een persoonlijke tekst of uiting.

Maar ook als u kiest voor een van onze bestaande prints/designs is het mogelijk deze aan te vullen en ook te voorzien van een persoonlijke tekst. in plaats van bovenstaande tekst !

U kunt er zelf voor kiezen om een hobby of bezigheid van de overledene op de kist af te beelden, een collage van foto’s te tonen of een specifieke spreuk of gedicht weer te geven. Een bijzondere en unieke mogelijkheid is om de tekst, uiting of afbeelding(en) van de rouwkaart ook terug te laten komen op de kist of andersom. De tekst, uiting of afbeelding(en) die u voor op de kist heeft gekozen op de rouwkaarten of dankbrief weer te geven.

Heeft u ook nog analoge foto’s of afbeeldingen die u wilt gebruiken?
Dan kunnen wij deze voor u digitaliseren. De mogelijkheden om deze uit te vergroten zijn helaas wel beperkt. De door ons gebruikte afbeeldingen zijn reeds door ons aangekocht en daarom rechtenvrij. Indien voor specifiek materiaal auteursrechten moeten worden betaald, zullen wij u dit vooraf aangeven.